ENGLISH      03 6038 8314 (Khidmat Pelanggan)
Tiada item Papar Troli

Tokoh Dua Zaman
Umar Abdul Aziz dan Nik Abdul Aziz merupakan dua tokoh Islam di dua zaman yang berbeza. Ketokohan beliau bukan hanya diceritakan dan disampaikan daripada lisan ke lisan. Bahkan telah dinukilkan di dalam buku dan menjadi sisipan dalam lembaran sejarah. Menjadikan dua tokoh ini sebagai ikon untuk ikutan dan teladan kepada umat Islam dan bukan Islam.

Naskhah ini mengisahkan tentang keperibadian khalifah Umar Abdul Aziz yang soleh hidupnya dan tidak dikuasai oleh kemewahan dan kekayaan dunia. Ketokohan khalifah Umar Abdul Aziz dipertontonkan melalui catitan sejarah sebagai seorang pemimpin yang adil dan disenangi rakyat.

Manakala diceritakan juga keperibadian sosok tubuh Tok Guru Nik Abdul Aziz yang hidupnya sentiasa dalam keadaan yang sederhana. Ketokohan Tok Guru Nik Abdul Aziz jelas terserlah apabila beliau diiktiraf antara 50 orang tokoh Islam paling berpengaruh di dunia.


Apabila meneliti buku ini, kita dapat melihat kesesuaian tokoh antara dua zaman apabila masing-masing tidak ingin untuk menerima sebarang jawatan sebagai pemimpin dan menganggapnya sebagai amanah yang besar dan akan dipersoalkan di akhirat. Namun, akhirnya mereka memimpin dengan jaya.

Pembaca akan dibawa kesuatu dimensi yang berbeza. Intipati-intipati yang telah dicatat di dalam buku ini pasti akan menjadikan ia sebagai sumber inspirasi kepada kita.
Hubungi Kami

Kemilau Publika Sdn. Bhd.
No.22F, Jalan Bidara 8,
SU Mall, Saujana Utama 3,
47000 Selangor, MALAYSIA

03 6038 8314
03 6038 8341
011 5973 8944-WhatsApp
kemilaupublika@gmail.com

Jom! Ikuti Kami


Tetamu Kami

Kami mempunyai 10 tetamu sekarang ini